«Φρένο» στο ράλι των κρυπτονομισμάτων- Υποχωρεί ελαφρά το Bitcoin

«Φρένο» στο ράλι των κρυπτονομισμάτων- Υποχωρεί ελαφρά το Bitcoin

«Φρένο» στο ράλι των κρυπτονομισμάτων- Υποχωρεί ελαφρά το Bitcoin

Πτωτικά κινούνται την Πέμπτη (3/3) τα περισσότερα από τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα, βάζοντας «φρένο» στο ράλι που παρατηρήθηκε νωρίτερα την εβδομάδα.

Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας αρχίζει να επηρεάζει τις ασιατικές οικονομίες με τρόπους που θα μπορούσαν να πλήξουν την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Το ισχυρό ράλι τιμών που παρατηρήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα φάνηκε να σταματά την Τετάρτη, καθώς ο πρόεδρος της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ επιβεβαίωσε το σχέδιο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια αυτόν τον μήνα για πρώτη φορά από το 2018.

«Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τις προτεινόμενες αυξήσεις των επιτοκίων της Fed τον Μάρτιο και οι αυξανόμενες εντάσεις στην Ανατολική Ευρώπη μάστιζαν την αγορά για το μεγαλύτερο μέρος του Φεβρουαρίου, αν και οι τιμές ανέκαμψαν στο τέλος του μήνα», επισημαίνει το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Kraken.

Η Κέιτι Στόκτον του Fairlead Strategies, πάντως, βλέπει την τιμή του Bitcoin να κινείται δυνητικά υψηλότερα, προς τα 50.000 δολάρια, αν και σημειώνει ότι ο κίνδυνος αυξάνεται σε αυτό το περιβάλλον».

Οι τιμές των εμπορευμάτων αυξήθηκαν στην Ινδία, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ουκρανικού ηλιελαίου. Μια αύξηση στις τιμές των εμπορευμάτων θα μπορούσε να επηρεάσει την αυξανόμενη όρεξη των επενδυτών της Ινδίας για κρυπτονομίσματα.

Η Ινδία παραμένει μία από τις μεγαλύτερες αγορές κρυπτογράφησης στον κόσμο χάρη στον νεαρό πληθυσμό και τα αυξανόμενα διαθέσιμα εισοδήματα. Το CoinSwitch Kuber, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης της Ινδίας, σημείωσε αύξηση 3.500% στον όγκο συναλλαγών και έφτασε τα 14 εκατομμύρια χρήστες πρόσφατα.

Την Πέμπτη, το Bitcoin υποχωρεί 0,76% στα 43.622,30 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 2,04% στα 2.921,37 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana διολισθαίνει 3,06% στα 100,11 δολάρια, το LUNA της Terra κερδίζει 0,75% στα 93,28 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει πτώση 4,19% στο 0,923900 δολάριο.

Το Polkadot πέφτει 2,21% στα 18,43 δολάρια, το Dogecoin κινείται πτωτικά 0,85% στο 0,132661 δολάριο και το Shiba Inu διολισθαίνει 3,83% στο 0,000026 δολάριο.

  • κρυπτονόμισμα
  • κρυπτονομίσματα
  • Bitcoin
  • ethereum    Δείτε το άρθρο: «Φρένο» στο ράλι των κρυπτονομισμάτων- Υποχωρεί ελαφρά το Bitcoin

    Σχετικά Άρθρα