Σημαντική ανακοίνωση ΗΠΑ: Στηρίζουν την απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων!

Σημαντική ανακοίνωση ΗΠΑ: Στηρίζουν την απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων!

Σημαντική ανακοίνωση ΗΠΑ: Στηρίζουν την απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων!

Σε μια σημαντική κίνηση, στο πλαίσιο της μάχης γα τον περιορισμό της πανδημίας, προχώρησε η κυβέρνηση Μπάιντεν υποστηρίζοντας την πρόταση για απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν υποστηρίζει, συγκεκριμένα,  την προσωρινή παραίτηση από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) και άλλους κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας που εμποδίζουν τις αναπτυσσόμενες χώρες να παράγουν μαζικά εμβόλια κατά του κορoνοϊού.

Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης συνιστά πρωτοποριακή κίνηση.  Όπως είναι λογικό, μια τέτοια κίνηση θα φέρει ανακούφιση στους παγκόσμιους υποστηρικτές της δημόσιας υγείας.

Mέχρι τώρα οι ΗΠΑ ήταν από τους πολέμιους της πρότασης για τις πατέντες που είχε υποβάλλει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO), ωστόσο το τελευταίο διάστημα η πίεση στους κόλπους των Δημοκρατικών ήταν ολο και ισχυρότερη προς τον Μπάιντεν.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες τάσσονται υπέρ των εμβολίων Covid-19 χωρίς δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας», δήλωσε η επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ για την εμπορική πολιτική, Κάθριν Τάι.

«Πρόκειται για μια παγκόσμια υγειονομική κρίση και οι εξαιρετικές περιστάσεις της πανδημίας απαιτούν έκτακτα μέτρα», ανέφερε ακόμη.

«Η διοίκηση πιστεύει ακράδαντα στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά για τον τερματισμό της πανδημίας, υποστηρίζει την αποποίηση από αυτήν την προστασία για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού», σημείωσε.

Τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν σε διαπραγματεύσεις, αλλά αναμένεται να χρειαστεί χρόνος για να βρεθεί λύση στο ζήτημα.

  • ΗΠΑ
  • εμβόλια
  • Μπάιντεν    Δείτε το άρθρο: Σημαντική ανακοίνωση ΗΠΑ: Στηρίζουν την απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων!

    Σχετικά Άρθρα