Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

«Βουτιά» κατέγραψαν οι μετοχές του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας στη συνεδρίαση της Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφονται σε τομείς, οι οποίοι θα επωφεληθούν περισσότερο από μία ενδεχόμενη οικονομική ανάκαμψη.

Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές της Microsoft (-2,70%), της Apple (-2,45%) και της Amazon (-2,89%).

«Η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας συνεχίστηκε με μέτριο ρυθμό τις πρώτες εβδομάδες του 2021, με τις επιχειρήσεις να είναι αισιόδοξες για τους επόμενους μήνες και η ζήτηση για ακίνητα να παραμένει ισχυρή», αναφέρει η Federal Reserve.

Καθώς η διανομή των εμβολίων κατά του κορονοϊού αναμένεται να βοηθήσει την οικονομία των ΗΠΑ, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα προσέλαβαν λιγότερους εργαζομένους από το αναμενόμενο τον Φεβρουάριο, υποδηλώνοντας ότι η αγορά εργασίας αγωνίστηκε να ανακτήσει την ταχύτητά της.

Μια άλλη αναφορά της Fed έδειξε ότι η δραστηριότητα της βιομηχανίας υπηρεσιών στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε απροσδόκητα τον Φεβρουάριο λόγω των χειμερινών καταιγίδων.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σημείωσε άνοδο στο 1,47%, πιέζοντας τους τομείς της αγοράς με υψηλές αποτιμήσεις. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η απόδοση του ομολόγου έφτασε στο 1,61%, γεγονός που οδηγεί στο ενδεχόμενο αύξησης του πληθωρισμού.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,38% στις 31.271,54 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 υποχώρησε κατά 1,30% στις 3.820 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε «βουτιά» 2,70% στις 12.997,75 μονάδες.

Κέρδη άνω του 2% για το πετρέλαιο εν αναμονή του OPEC+

Σε θετικό έδαφος έκλεισε την Τετάρτη (3/3) η τιμή του πετρελαίου, με τα συμβόλαια του «μαύρου χρυσού» να παίρνουν την ανιούσα έπειτα από τα στοιχεία για την παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA) ανακοίνωσε αύξηση των αποθεμάτων των ΗΠΑ κατά 21,6 βαρέλια πετρελαίου ανά εβδομάδα.

Εξάλλου, οι αναλυτές αναμένουν την Πέμπτη τη διευρυμένη σύσκεψη του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC+) για το εάν τα μέλη του θα προχωρήσουν στην αύξηση των ημερήσιας παραγωγής βαρελιών πετρελαίου.

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Απριλίου, αυξήθηκαν 2,56% ή 1,54 δολάρια στα 61,29 δολάρια ανά βαρέλι.

Αντίστοιχη άνοδο κατέγραψε και το αργό τύπου brent, σημειώνοντας άνοδο κατά 1,57 δολάρια ή 2,6% επίσης, για να τερματίσει στα 61,32 δολάρια το βαρέλι.

Σε χαμηλό σχεδόν 9 μηνών έκλεισε ο χρυσός τα ομόλογα

Σε πτωτική τροχιά επέστρεψε ο χρυσός την Τετάρτη, κλείνοντας σε χαμηλό σχεδόν 9 μηνών, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων επανήλθαν ανοδικά και το δολάριο σταθεροποιήθηκε, πιέζοντας τις τιμές του πολύτιμου μετάλλου.

Η πτώση καταγράφηκε μετά από μόλις μία ημέρα απ’ όταν ο χρυσός κατάφερε να σημειώσει άνοδο ακολουθώντας ένα πτωτικό σερί 5 ημερών.

«Ο χρυσός για άλλη μια φορά αγνοεί τους πάντες πλην των ομολογιακών αποδόσεων», δήλωσε ο Fawad Razaqzada, αναλυτής της ThinkMarkets. «Καθώς οι αποδόσεις συνεχίζουν να ανεβαίνουν, το ίδιο συμβαίνει και με το κόστος ευκαιρίας του να κατέχεις άτοκα προϊόντα όπως ο χρυσός».

«Το πολύτιμο μέταλλο χρειάζεται είτε οι αποδόσεις να αρχίσουν πάλι να υποχωρούν, είτε το δολάριο να υποχωρήσει αισθητά για να μπορέσει να βρει κάποια στήριξη», είπε.

Επίσης, ο χρυσός υπέστη ελαφριές πιέσεις από την ανακοίνωση των στοιχείων από την ADP, σχετικά με την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, όπου η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας εμφανίστηκε αισθητά μειωμένη για τον Φεβρουάριο, συγκριτικά με τον Ιανουάριο.

Η τιμή του χρυσού, για το συμβόλαιο παράδοσης του Απριλίου, υποχώρησε 17,80 δολάρια ή 1% στα 1.715,80 δολάρια η ουγγιά. Το σημερινό κλείσιμο είναι το χαμηλότερο για το πιο ενεργό συμβόλαιο του χρυσού από τις 8 Ιουνίου 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Πτώση κατέγραψε και το ασήμι, παράδοσης Μαΐου, που υποχώρησε κατά 49 σεντς ή 1,8% και έκλεισε στα 26,387 δολάρια η ουγγιά, μετά την άνοδο κατά 0,8% την Τρίτη.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκό παράδοσης Μαΐου υποχώρησε κατά 1,9% και έκλεισε στα 4,142 δολάρια η λίβρα, το συμβόλαιο Απριλίου για την πλατίνα σημείωσε πτώση 2,7% και τερμάτισε στα 1.181,80 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου έχασε 0,6% και ολοκλήρωσε την ημέρα στα 2.354,40 δολάρια η ουγγιά.

 • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
 • χρυσός
 • τεχνολογικός κλάδος
 • ανάκαμψη
 • FED
 • πληθωρισμός
 • ΟΜΟΛΟΓΑ  Δείτε το άρθρο: Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

  Σχετικά Άρθρα