Το Thanksgiving φέρνει νέα μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ

Το Thanksgiving φέρνει νέα μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ

Το Thanksgiving φέρνει νέα μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ

Για μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στις ΗΠΑ προειδοποιεί ο διευθυντής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων, Άντονι Φάουτσι.

Ο ίδιος αποδίδει την επικείμενη αύξηση των μολύνσεων, λόγω των ταξιδιών στις ΗΠΑ για την Γιορτή των Ευχαριστιών. «Σχεδόν σίγουρα θα υπάρξει ανοδική τάση λόγω των ταξιδιών», είπε ο Φάουτσι στο ABC.

Παρά τους περιορισμούς, τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν από τα αεροδρόμια των ΗΠΑ από Δευτέρα (23/11) έως Σάββατο (28/11), σύμφωνα τα στοιχεία του αμερικανικού οργανισμού Μεταφορών.

Ο Φάουτσι επικαλέστηκε σχετικές εικόνες, που επιβεβαιώνουν πλήθη ανθρώπων στα διάφορα αμερικανικά αεροδρόμια.

Οι Αμερικανοί αισθάνονται κόπωση από τα lockdown

«Αυτή τη στιγμή, καθώς οι άνθρωποι επιστρέφουν, θέλουμε να τους παροτρύνουμε εάν βρισκόταν σε καταστάσεις εκτός του οικογενειακού περιβάλλοντος στις οποίες πραγματικά δεν γνωρίζουν το επίπεδο έκθεσης, να είναι πολύ προσεκτικοί όταν επιστρέψουν στα σπίτια τους», σημείωσε ο Αμερικανός επιστήμονας.

Καθώς η εξουθένωση της πανδημίας έχει καταβάλει τους Αμερικανούς, εκείνοι γίνονται πιο τολμηροί λόγω μιας μακράς χαμένης αίσθησης κανονικότητας και περισσότεροι πλέον συγκεντρώνονται σε εσωτερικούς χώρους λόγω του ψυχρού καιρού, αναφέρει το Business Insider.

Οι ΗΠΑ έχουν συνολικά πάνω από 13 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορονοϊού, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Οι ειδικοί της δημόσιας υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι το ταξίδι από τις γιορτές των Ευχαριστιών μπορεί να επιδεινώσει αυτό το κύμα.

  • lockdown
  • κόπωση
  • COVID 19
  • ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΝ
  • Άντονι Φαούτσι    Δείτε το άρθρο: Το Thanksgiving φέρνει νέα μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ

    Σχετικά Άρθρα