Νέα παράταση στην εκκαθάριση των εκκρεμών συνάξεων–Τι λέει η Κομισιόν

Νέα παράταση στην εκκαθάριση των εκκρεμών συνάξεων–Τι λέει η Κομισιόν

Νέα παράταση στην εκκαθάριση των εκκρεμών συνάξεων–Τι λέει η Κομισιόν

O μηδενισμός των εκκρεμοτήτων με τις συντάξεις μπορεί να περιμένει άλλο ένα χρόνο, όπως φαίνεται από την Έκθεση της Κομισιόν για την 8η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

«Λόγω της απρόβλεπτης αύξησης των αιτήσεων για συντάξεις, η οποία προκλήθηκε από νομικούς και τεχνικούς παράγοντες, η πλήρης εκκαθάριση των συνταξιοδοτικών απαιτήσεων αναμένεται έως τον Δεκέμβριο του 2021» αναφέρεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ουσιαστικά καταγράφει με διπλωματικό τρόπο τα προβλήματα στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ σε σχέση με τον υπολογισμό και απόδοση συντάξεων και ειδικά αυτών που βασίζονται στην διαδοχική ασφάλιση.

«Η ψηφιακή επεξεργασία αιτήσεων συνταξιοδότησης έχει επίσης προχωρήσει σύμφωνα με το στόχους, αν και αναμένεται να επιβραδυνθεί τους επόμενους μήνες. Η ψηφιοποίηση του η επεξεργασία των συντάξεων ε για τους αγρότες έχει ήδη ολοκληρωθεί · Το επόμενο βήμα είναι η ψηφιοποίηση της επεξεργασίας των συντάξεων αναπηρίας και των συντάξεων για επαγγελματίες του ιατρικού τομέα. Ο ρυθμός επεξεργασίας αναμένεται να επιβραδυνθεί τα τους επόμενου μήνες λόγω προβλημάτων διαθεσιμότητας δεδομένων και λόγω πανδημίας κορονοϊού» αναφέρουν οι θεσμοί και αναπόφευκτα οι σχεδόν 120.000 δικαιούχοι θα πρέπει να περιμένουν και να ελπίζουν.

Σημειώνεται ότι στην πλατφόρμα ΑΤΛΑΣ υποβάλλονται αιτήσεις μόνο για απονομή συντάξεων γήρατος σε αγρότες και αίτηση μεταβίβασης λόγω θανάτου. Παράλληλα, λόγω της συνεχιζόμενης συσσώρευσης εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης θεσπίστηκε η αύξηση του ποσού της προσωρινής σύνταξης.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι εκκρεμείς συντάξεις αγγίζουν τις 119.568, ενώ τον ίδιο μήνα υπήρξαν 19.632 απονομές νέων συντάξεων. Πάντως παρά τις αποσπάσεις, τις επιστρατεύσεις από υπαλλήλους των ταμείων του υπ. Εθνικής Άμυνας τα πράγματα δεν περπατούν και έτσι αναμένεται η κυβέρνηση στο τέλος του μήνα να δώσει στη δημοσιότητα ένα νέο σχέδιο διαχείρισης του μείζονος αυτού θέματος.

Γιώργος Αλεξάκης

 

  • εκκρεμείς συντάξεις
  • ΚΟΜΙΣΙΟΝ
  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ    Δείτε το άρθρο: Νέα παράταση στην εκκαθάριση των εκκρεμών συνάξεων–Τι λέει η Κομισιόν

    Σχετικά Άρθρα